World Of Horror

24.04.2010., subota

Toolbox Murders (2004.)

[/IMG]

Taglines:
Another legacy begins.
If you lived here, you'd be dead by now.
Every year, thousands of people come to Los Angeles to pursue their dreams. Some succeed. Some go home. And some just disapear.

Žanr: slasher horror

Redatelj. Tobe Hooper

Producenti: Ryan Carroll, Frank Strausser, Ronnie Truss i Mark Wooding

Glumačka postava: Angela Bettis, Brent Roam, Marco Rodriguez, Rance Howard, Juliet Landau, itd...

Glazba: Joseph Collan

Godina izlaska: 2004. godina

Vrijeme trajanja: 95. minuta

Zemlja: USA

Jezik: Engleski

Ukratko radnja:
U Hollywoodu se mlada učiteljica Nell skupa sa svojim mužem Stevenom preseli u jednu staru zgradu pod imenom Lusman Arms. Jedno 60. godina ranije mjesto je bilo kompletno glamurozno, ali je trenutačno jako trošno i mnogi stanari su nestali dok su živjeli u zgradi. Dok joj je muž radi u bolnici, Nell počinje primjećivati čudne zvukove i ubrzo se počne plašiti svog novog doma. Sazna da zgradom hara neko strašno biće koje živi iza zida sa mnoštvo trupla.

Recenzija:
Prvo da kažem da mi je Tobe Hooper jedan od omiljenih horror redatelja i da čovjeka zaista cijenim zbog The Texas Chainsaw Massacrea i Poltergeista, tako da nakon podosta filmova iz bijednih 90-tih jedva sam čekao da vidim ovaj film koji je po mnogima bolji od njegovog rada iz 90-tih. Film sam po sebi je remake kultnog klasika iz 1978. godine. Original nisam dosad imao priliku gledati, a i vidjevši kako mi ovaj film sjeo nisam siguran da li me uopće zanima. Film nažalost nije uspio i to na mnogo načina.

Vidi se donekle trud Hoopera da se vrati na scenu nakon raznog smeća iz 90-tih, no nikako to nije uspio prikazati na pravi način, iako cijenim trud. Početak je dosta obećavao, i iako početni dio nije baš sjajan, izgleda ok i sjajno nas uvodi u radnju te sam se nadao da će još dosta toga dobrog kasnije doći. Sviđa mi se ideja za film koja je veoma moderna u svijetu (naročito u SAD-u), da ako hoćeš uspijeti i biti poznat da je tvoja stanica Los Angeles, Kalifornija, Hollywod, te da dosta mutnog se skriva u svijetu Hollywooda i da nije sve bajno, no sve je uglavnom ostalo na tome (mišljenja sam da se moglo tu više istražiti taj dio). Zgrada u kojoj mladi par se naselio je pun nekih misterija i tajni te čudnih i jezivih susjeda što na dosta trenutaka sliči na Polanskov klasik The Tenant te jedan super triler iz 90-tih The 4th Floor samo što to je ovdje izvedeno daleko slabije, i šteta je što se također možda više nije istraživalo na tu temu da se dovede u red i liči na nešto.

Film obiluje jednostavno lošim scenarijom i ne baš sjajnom glumom. Scenarij je dosta slab i naivan, a gluma nimalo baš uvjerljiva. Angela Bettis (poznatija svima iz remake-a Carrie i sjajnog horrora May) bi još u glavnoj ulozi mogla proći, no ostali ama baš nikako (naročito me nadstojnik zgrade nervirao). Ubojstva su inovativna i par njih je cool, no nema ih baš puno što možda nije toliko strašno koliko je strašno kako su jako slabo efektna i bez skoro ikakve krvi. Ubojica je dosta mlak i nimalo strašan, iako koristi razni alat to nimalo ne pomaže filmu i atmosferi, a atmosfera skupa sa glazbom je dosta slaba. Još jedna boljka filma jest da je dosta predvidljiv i pun lažnih scareova. Ubojicu nije lako baš prepoznati tko bi to mogao biti te se film dosta poigrava sa tim tko je ubojica i šta se to sve misteriozno događa u zgradi, no cijelo vrijeme upiranje prstom na jednog lika kroz skoro cijeli film više nego znači da ta osoba nije ubojica (slično nešto kao i u Terror Train).

Također imamo jednog starca koji je tu stavljen da upozorava nove stanare na čudne stvari vezano za zgradu, no ni to baš ne pomaže filmu. Twist pred sam kraj postaje već malkoc predvidljiv i dosta je jalovo napravljen plus sam kraj koji je ko neka kopija iz prvog dijela Halloweena, totalno neuvjerljivo i slabo. Film kojeg sigurno neću više pogledati i kojeg ne preporučujem osim ako nemate ama baš ništa drugo za pogledati. Jedan od lošijih slashera koje sam ikad vidio. Film je možda bolji od većine toga što je Hooper snimio u 90-tima i to je jedini razlog (uz to što je Hooper redatelj) zašto nije još i slabija ocjena, no i dalje je slab, loš film koji pati od dosta stvari. 4/10

Zanimljivosti o filmu:

Alat korišten u filmu pripada Tobe Hooperu.

Lucky McKee je prvotno trebao igrati ubojicu, ali je odustao kako bi radio na svom horror filmu, The Woods.

[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Svibanj 2010 (30)
Travanj 2010 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Filmovi

Ostale zanimljivosti