World Of Horror

07.05.2010., petak

Sick Girl (2007.)

[/IMG]

Tagline:
Say hello to Izzy. Then say goodbye.

Žanr: horror

Redatelj: Eben McGarr

Producenti: Eben McGarr, P. James Keitel i John P. McGarr

Scenarist: Eben McGarr

Glumačka postava: Leslie Andrews, Charlie Trepany, Katherine Macanufo
Graham Denman, Stephen Geoffreys, itd...

Glazba: Eben McGarr i John F. Conway

Godina izlaska. 2007. godina

Vrijeme trajanja: 79. minuta

Zemlja: USA

Jezik: Engleski

Ukratko radnja:
Izzy Shea je djevojka koja želi zašititi svoga mlađeg brata, imati sex sa svojim starijim bratom i mučiti svakog tko joj stane na put.

Recenzija:
Još jedan u nizu filmova koje sam opazio na Amazonu te ga odlučio potražiti na netu. Film je malog budžeta, i ono što me nerviralo od samog početka jest loša produkcija i loša kamera, odnosno da film izgleda ko da je neka amaterska snimka, izuzetno slab vizualno tako što se tiče toga redatelj i produkcija nisu baš uspijeli. Film koji definitivno paše u horror žanr serijskih ubojica, ovaj put djevojka Izzy te ko što sam naslov kaže u pitanju je jedna izuzetno bolesna djevojka.

Početak filma je sjajan i nevjerovatan, već se u tih par scena dešava par ubojstava, bizarno pišanje Izzy nad časnom te par drugih stvari. Nakon toga film kreće sporijim tempom te se upoznajemo sa Izzy i njenom familijom i to donekle pošto je cijeli film pun nekih tih nedorečenih odnosa i situacija te ne dobijamo najbolji prikaz u likove tako da je zapravo nekako najbolje prikazan između Izzy i njenog mlađeg brata za kojeg bi Izzy sve učinila te ta njena ljubav prema bratu da ga zašititi ju tjera na ubojstvo, a da ne pričam sama pomisao imati sex sa svojim starijim bratom što je samo po sebi šokantno. Izzy je djevojka koja u trenutku može popizditi, na nju utječu razne životne i obiteljske situacije koje ostavljaju velike posljedice, dosta je nestabilna i bolesna te kad se netko miješa s njenom familijom nema teorije da preživi.

Film je od prvog momenta nekako čudno bolestan te ima podosta uznemirujućih situacija prikaza što Izzy radi svojim žrtvama i kako ih ubija. Dosta bizarno i strašno. Svidio mi se donekle prikaz života u malom mjestu te kakav život težak može biti i kako svakodnevnica utječe na čovjeka. Ubojstava ima podosta skupa sa solidnom dozom krvi te su ona najjači adut u filmu. Ono što me također dosta nerviralo jest razni flashbackovi vezano za Izzy koji bi trebali pokazati zašto ona ubija i njenu vezu sa starijim bratom prije nego što je on otišao u marince, no mislim da je film malo zakazao u tome, odnosno da s time samo još više zbunjuje gledatelja i ne kazuje ono što bi trebalo. Zvuk također u par situacija je dosta slab i gotovo nečujam tako da se ni ne može ponekad baš čuti kako treba film. Scenarij skupa sa glumom je slab, i to podosta. Veliki minus. Glavna glumica Leslie Andrews je solidno prikazala bolestan svijet Izzy te bi ona još i mogla dobiti pozitivnu ocjenu dok su ostali onak, dosta slabi, niš posebno niti vrijedno spomena.

Pred sam kraj dobivamo mali twist u cijeloj priči skupa sa bar bolesnih situacija u stilu torture porn koje u životu nisam vidio (izuzetno bolesno i bolno za pogledati, ajme!), unatoč lošim efektima par situacija je ispalo dosta šokantno te dolazi sam kraj koji je i dalje nedorečen i slab ko i cijeli film, te ono što bih posebno naglasio jest da je film prekratak, 70 i nešto minuta. Da je ideja došla u ruke prave filmske ekipe i glumaca skupa sa pravim scenarijem film bi zasigurno postigao daleko više i postao jedan od najbolesnijih i najšokantnijih filmova desetljeća, dok je ovako ispao čisti prosjek te je pokazao samo djeličak onoga što je realno mogao i trebao pokazati vidjevši i znajući koliki je potencijal imao, šteta. 5/10

[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
- 10:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2010 (30)
Travanj 2010 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Filmovi

Ostale zanimljivosti