World Of Horror

20.05.2010., četvrtak

The Stepfather 2 (1989.)

[/IMG]

Taglines:
Tonight - Daddy's Coming Home - To Slice Up More Than Just The Cake!
Make Room For Daddy.
There's something you should know about my past...

Žanr: horror, triler

Redatelj: Jeff Burr

Producenti: William Burr, Darin Scott i Carol Lampman

Scenarist: John Auerbach

Glumačka postava: Terry O'Quinn, Meg Foster, Caroline Williams
Jonathan Brandis, Henry Brown, itd...

Glazba: Jim Manzie

Godina izlaska: 1989. godina

Vrijeme trajanja: 93. minute

Zemlja: USA

Jezik: Engleski

Zarada: 1,519,796 $

Ukratko radnja:
Očuh nakon događaj u prvom djelu završava u ludnici iz koje bježi u drugi grad praveći se da je obiteljski i bračni savjetnik. Pronalazi ženu i sina te se priprema za vjenčanje i sve izgleda savršeno, no kad se drugi uključe i stanu mu na put da razruše potencijalni brak očuh opet ubrzo poludi te počne ubijati svakoga tko mu stane na put kako bi ostvario i dobio savršenu obitelj.

Recenzija:
Prije nekog vremena sam recenzirao čuvenu jedinicu tako da je evo došao red na dvojku u ovom serijalu. Nakon uspjeha jedinice stigao je nastavak, iako kraj prvog djela to nije naslućivao. Režije se prihvatio Jeff Burr koji je obavio jednako dobar posao ko i redatelj originala što je odmah veliki plus za film. Smisao filma je isti ko u originalu te se radnja prebacuje odmah nakon originala. Jerry (ili ti Gene u ovom nastavku zbog promjene imena) nakon pakla iz prvog djela je živ i na slobodi nakon jednog jako dobrog trika i prerušavanja koje se događa na samom početku filma. Veoma brzo kreće u ono što ga zanima u životu i što nosi cijeli serijal: pronaći ženu i djete i biti savršen otac te nažalost kada krenu problemi nastupe ubojstva.

Ovdje u početku do polovice filma daleko više uočavamo Genea u pokušaju da osvoji obitelj nego u originalu gdje smo odmah prebačeni na bračni život s obitelji. Gene je i dalje jednako manijakalan i bolestan kao i u originalu (jedna scena mi posebno zapala u oko i to kada u radnoj sobi mlatara čekičem po drvetu, strašno i upečatljivo). Ovdje je bračni i obiteljski savjetnik koji prima žene u svoj novi dom, savjetuje ih, no istovremeno želi obitelj sa Carol koja ga mu je pronašla kuću. Gene nailazi na mnogo problema kad se njezin muž vrati u život što ga ponovo tjera na ubilački pohod, a istovremeno hoće da uspije sa Carol i njezinim sinom tako da odande za njega opet sve kreće nizbrdo. Ubojstva ima daleko više nego u originalu, krvavija su, razni pribor se koristi, no fali mi taj neki uznemirujući štih iz originala, iako su gotova sva jako dobra, i par njih dosta kvalitetna (naročito ono sa flašom po glavi) što dovodi do jedne bizarne situacije kasnije gdje Gene vozika tijelo po smetlištu u autu ko da se ništa nije dogodilo (još se i smješka), stvarno bolestan lik. Film iako malo više vuče na slasher varijantu to mi nije toliko smetalo.

Jedan od upečatljivijih djelova u filmu mi je konstanto fićukanje Genea kroz film koje je dosta zanimljivo. Atmosfera je sjajna, ko što je i glazba koja je bolja nego u prvom djelu. Nekako depresivna, tužna, no opet da zatjera strah u kosti što mi se svidjelo. Kolko god čudno zvuči film je i u par momenata dosta smiješan (srednjoškolska slika na kojoj nema Genea, scena sa fićukanjem pri kraju). Sam Terry O'Quinn je obavio jednako maestralan posao kao u originalu, savršeno je utjelovio jednog od najvećih manijaka ikad viđenih na TV ekranu, on je glavni adut i lik cijelog filma i općenito serijala i šteta što ga nisu ostavili i za treći dio, stvarno sramota. Ko što sam i prije rekao, uloga karijere, no ostali su prosječni nažalost, naročito obitelj, dok je obitelj u originalu barem na neki čudan način bila simpatična ovdje su pomalo iritantni, naročito sin. Simpatično moram napomenuti mi je bilo vidjeti Caroline Williams iz Texas Chainsaw Massacre 2 ovdje koja mi se dosta svidjela, iako nema veliku, ali zato bitnu ulogu u filmu. Ne znam zašto no Meg Foster me stalno odbijala tim svojim očima. Gene prolazi kroz dosta problema da ga se ne skuži, hoće savršenstvo, obitelj na okupu, no ne dobija ga kako treba, al bitno da sve to riješava ubojstvom.

Naposljetku i stigne do dana vjenčanja sa Carol što donosi jednu full napetu i prejebenu scenu koja mi je osobno highlight filma, još jedan prikaz Geneovog ludila i opčinjenosti američkim savršenim snom i obiteljskim vrijednostima te imamo pokušaj bjega za život što dovodi do jednog slabog i pomalo predvidljivog kraja kojeg nisam mogao prožvakati ama baš nikako. Totalno slab i nikakav što je šteta. Film koji nikako ne sramoti original, iako je malo slabiji od originala, no definitivno vrijedan gledanja, jako dobar nastavak. 8/10.
- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2010 (30)
Travanj 2010 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Filmovi

Ostale zanimljivosti