World Of Horror

06.05.2010., četvrtak

The Hills Run Red (2009.)

[/IMG]

Tagline:
Trespassers will be slaughtered.

Žanr: slasher, torture porn

Redatelj: Dave Parker

Producent: Roee Sharon, Jonathan Tzachor, John Carchietta, Robert Meyer Burnett i Carl Morano

Scenaristi: John Carchietta, John Dombrow i David J. Schow

Glumačka postava: Sophie Monk, Tad Hilgenbrink, William Sadler, Janet Montgomery, Mike Straub, itd...

Glazba: Frederik Wiedmann

Godina izlaska: 2009. godina

Vrijeme trajanja: 81. minuta

Zemlja: USA

Jezik: Engleski

Ukratko radnja:
Filmsk fanatik koji ima opsesiju pronaći kompletnu kopiju čuvenog izgubljenog slasher The Hills Run Red što ga navodi da zajedno sa par svojih prijatelja krene na putovanje prema lokaciji gdje je film originalno sniman. Kad stignu u šumsku zabit pronađu prve tragove koji govore da su na dobrom putu u pronalaženju filma. No kako se sve više približavaju usamljenoj kući u kojoj su snimani njegovi zadnji djelovi spoznaju da sva krvava ubojstva koja su vidjeli u foršpanu su stvarna, a kad ih zaskoči i sam ubojica Babyface ostaje im samo da pokušaju spasiti vlastite živote ili će se i oni sami naći kao dio filma i to samo kao jedne od mnogobrojnih stvarnih žrtava maskiranog luđaka.

Recenzija:
Privukao me cover ovog filma koji izgleda premoćno tako da sam ga odlučio pogledati. Sam uvod filma je genijalan, dosta napet i šokantan gdje si lik škarama siječe kožu sa lica tako da ostaje bez kože na licu. Ma nešto! Sam film poslije toga pada i to nevjerovatno nisko pada.

Moram pohvaliti ideju koja je dosta originalna i posebna za film da par likova odu istraživati ostatke horror filma proglašenog najstrašnijim u povijesti filma te da vide jel ostalo šta stvari i snimki sa snimanja. Veoma ubrzo nakon toga se cijela ekipa seli u šumu na mjesto lokacije da pronađu stvari. Likovi su jednostavno svi redom očajni i više nego naivni i glupi (stvarno katastrofalni), glavni među muškima je dosta soft i dosadan, dok je glavna glumica prezgodna i dosta liči na neku pornoglumicu, no nije neka baš glumica ovdje. Nervirao me dosta prvotno trailer za film što lik u filmu gleda na kompjuteru, dosta fake i nikakav ko i većina scena u filmu jer je film pun podosta lažnih scareova.

Radnja je dosta spora te je gluma očajna i drvena, nitko se ne da posebno izdvojiti, možda eventualno William Sadler kao Wilson Wyler, redatelj tog izgubljenog horrora, no to je sve. Film je jednostavno predosadan, nema velike napetosti, u većini slučajeva izgleda ko da je neki amater snimao film jer ima taj neki čudni štih u sebi (ala The Blair With Project) što je samo po sebi jednostavna glupost, dakle sama režija je čista nula. Dijalog je smiješno jadan. Ubojica je prosječan, malo liči na Jasona Voorheesa te mu je maska zakon, čak i pištolj koristi što je pomalo čudno za ubojice u slasher filmovima, dok su sama ubojstva prosječna, ima ih podosta, možda malo prebrutalna u nekim situacijama te krvi ima na hektolitre no onak, niš posebno u globalu za zapamtiti te me ni taj dio nije baš impresionirao. Vidi se da je film imao odličnu ideju, no previše se izgubio u toj ideji, redatelj filma nije pokazao niti stvorio ništa kvalitetno i vrijedno pažnje, te film nije nimalo originalan (kupi dosta inspiracije iz Friday The 13th, Wrong Turn, itd...), što nije toliko strašno što kupi inspiracije od tih sjajnih filmova već koliko loše film pokazuje da je pokupio inspiraciju od tih filmova. Još jedna stvar, film je prekratak i to doslovce, oko 80 minuta.

Twist je pomalo predvidljiv, ne odmah, no već na polovici filma se da skužiti taj twist koji je nikakav te sam kraj koji je boli glava loš ko i u konačnici cijeli film. Jedna ultra loša kombinacija slashera i torture porna. Nevjerovatno je kako film može super početi i to baš jebeno super te da zakaže u svemu nakon toga. Glup film sa jako lošim scenarijem i glumom, jedan od najgorih slashera koje sam ikad vidio i žali Bože što sam ga uopće pogledao. Obožavam inače slashere no ovo je totalno negledljivo smeće! 2/10

[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2010 (30)
Travanj 2010 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Filmovi

Ostale zanimljivosti