World Of Horror

11.05.2010., utorak

The Collector (2009.)

[/IMG]

Tagline:
He always takes one.

Žanr: slasher horror, torture porn

Redatelj: Marcus Dunstain

Producenti: Brett Forbes, Julie Richardson i Patrick Rizzotti

Scenaristi: Marcus Dunstain i Patrick Melton

Glumačka postava: Madeline Zima, Andrea Roth, Daniella Alonso
Robert Wisdom, Josh Stewart, itd...

Glazba: Jerome Dillon

Godina izlaska: 2009. godina

Vrijeme trajanja: 88. minuta

Zemlja: USA

Jezik: Engleski

Budžet: 3-3,4 000 $

Zarada: 7,712,114 $

Ukratko radnja:
Kada se obitelj Chase useli u izoliranu kuću usred ničega u Detroitu Arkin biva plaćen da popravi vrata i prozore u kući. Kasnije vidi svoju kćerku i ženu koja ima velike dugove prema nekim opasnim likovima i treba joj novac, no problem je što njegova tjedna plaća nije dovoljna da otplati dugove. Arkin stoga odluči da ukrade što god nađe u sefu Michaela Chasea tijekom noći kako bi se otplatili dugovi, no kad stigne u kuću shvati da je jedan sadistički kriminalac zatočio obitelj i postavio zamke posvuda po kući. Arkin pokušava da nađe izlaz iz smrtonosne kuće kako bi spasio svoj život.

Recenzija:
Film kojeg sam dugo očekivao da ga pogledam tako da je prije par dana konačno došao na red da ga pogledam. Kad sam vidio da scenarij potpisuju scenaristi par nastavaka serijala Saw odmah sam zagrizao na ovaj film. Radnja ko radnja je dosta besmislena i skoro da je i nema, kuća u kojoj neki lik drži par ljudi kao taoce te ih muči raznim zamkama. Znam da bi neki slično rekli za serijal Saw, no Saw barem ima neku pozadinsku priču, ono nešto posebno, plus sve odrađeno uz nevjerovatnu brutalnost, jezivost i napetost. Ovom filmu gotovo sve to iznimno fali.

Uvodni dio čak me malo podsjetio na film The People Under The Stairs u smislu velika čudna kuća koja skriva mnoštvo zamki i tajni, glavni lik koji svjestan ulazi u kuću primoran da pomogne svojoj obitelji te krši zakon, no veoma brzo skuži da je još netko u kući te da se mora boriti s tim zlom. Režija je solidna ko i prikaz kuće sa svim tim zamkama za koje moram reći da su skupa sa ubojstvima stvarno sjajne odrađene, na svakom koraku neka strašna zamka, od raznih ludosti dovoljne da odrežu čovjeku noge, da zapne ruka, ode nečija glava, maestralno i sjajno izvedno (jedna od najdražih scena mi je šivanje usta na jednoj žrtvi kako nikad ne bi progovorila), dakle jako dobri efekti uz možda malo previše nepotrebne krvi, no što se tiče toga komotan plus da zadovolji svakog gore fana, no i dalje nedostojno jednom serijalu Saw.

Ne sviđa mi se što je tu ubačeno dosta nepotrebnih likova tipa par mafijaša koji u zadnji tren odustaju od pljačke te još par iritantnih likova skupa sa nekom malom djevojčicom koja se skriva od ubojice u kući. Ideja na papiru ne zvuči loše, no ovdje je sve jako loše odrađeno. Karakterizacije likova skoro da i nema, te je gluma čisti prosjek. Ubojica Collector je dosta slab i jadan, nimalo strašan, ima oči poput mačke, no nije ništa posebno. Čak mi na coveru izgleda bolje nego na filmu. Ne sviđa mi se kako ništa ne doznajemo o njemu, tko je on, zašto on čini sve te stvari, koji mu je motiv, kako je on dospio u tu kuću, otkud ima tako nekakve nadnaravne moći? Totalno blesavo. Ostali likovi osim spomenutog glavnog junaka kojeg glumi Joshua Stewart nisu vrijedni spomena osim možda lika Madeline Zima koja je dosta dobro odradila svoj lik (čak i njene sise vidimo u jednoj sceni sexa).

Film nema nikakvu pravu atmosferu i napetost, iako mi se sviđa što je dosta film mračan u smislu da se događa radnja tokom noći, no dosta mi toga izgleda umjetno te veći dio filma se svodi na neku igru mačke i miša što malo postaje dosadno s vremenom skupa sa samim krajem koji je opet nedorečen i nikakav te ostavlja gledatelja sa već spomenutim dosta pitanja u glavi te ostavlja dosta prostora za neki nastavak za kojeg ja posebno i nikako ne navijam (osim ako ne donese nešto posebno i kvalitetno skupa sa pravim objašnjenjima kojih ovdje nema). Film me dosta razočarao jer sam nekako dosta očekivao od njega, baš šteta, da nije bilo odličnih zamki skupa sa ubojstvima te Madeline Zime dao bi još i manju ocjenu, ovako 5/10.

[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
[/IMG]
- 21:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2010  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Svibanj 2010 (30)
Travanj 2010 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Filmovi

Ostale zanimljivosti